Lokaal Sportakkoord

Gerealiseerde
Projecten

Er zijn al mooie initiatieven ingestuurd, die een duwtje in de rug konden gebruiken en een waardevolle bijdrage hebben geleverd bij het behalen van de 5 ambities.

Gerealiseerde projecten - Lokaal Sportakkoord Oude IJsselstreek

Gerealiseerde projecten

Aangevraagd door een samenwerking van basisschool Dynamiek en een Kinderoefentherapeut. 

Omnikids Varsseveld is een project met sportaanbieders, sportverenigingen en muziekvereniging om kinderen te laten proeven van verschillende sport- en cultuurmogelijkheden in Varsseveld en omgeving. 

De omnikidsdag op 29 april 2022 is bezocht door ruim 100 kinderen.

Stijn Koolschijn start in april een beweegprogramma, speciaal voor senioren, onder de naam Stijnsbeweegclub. Op drie verschillende doordeweekse ochtenden kan men deelnemen aan de activiteiten op de banen van tennisvereniging V.L.T.C. Samen bewegen, gezelligheid en napraten met koffie of thee, geschikt voor iedereen, sportief, of niet echt sportief.

Spelers en jeugdtrainers een interne trainersopleiding aanbieden om zo bij te dragen aan 2 ambities:

Jeugd t/m 12 vaker en beter laten bewegen
Toekomstbestendig sportlandschap met sterke verenigingen

De wens naar een brede samenwerking en ontwikkeling naar een open Sportief Buurthuis IJsselweide is groot. Verenigingen zien echter ook dat de belasting van haar vrijwilligers hoog is en dat deze belasting steeds hoger wordt, doordat minder leden grote vrijwilligerstaken op zich nemen. Om de ontwikkeling naar een open sportpark te realiseren wordt de inzet van een sportparkmanager noodzakelijk geacht.